miércoles, 21 de octubre de 2020

TRADICIÓ VS MODERNITAT!

Els jocs populars són tan sols un joc per divertir-se o són considerats un esport? 

Actualment existeix el dilema entre tradició i modernitat. Gran part de la població no considera els jocs populars com un esport i aleshores no els practica ni són conceixedors d’ells. 

Els jocs tradicionals han nascut als pobles, al carrer, i per tant són una identitat de la nostra societat i ens parlen d’un moment històric. Avuí en dia, les tecnologies han substituit a poc a poc tots els jocs de convivència, fent desapareixer quasi les tradicions de cada poble. 

Abans no hi havia televisió, ordinadors, ni “Play- Station”, per tant si et quedaves a casa no podies fer res, en canvi ara la majoria de jocs són individuals, agafes una maquineta i pots jugar al sofà de casa. Per tant és important mantindre aquests jocs vius per compensar l’impacte de les noves tecnologies, i al mateix temps no perdre la nostra cultura. 

Com a futura docent d’Educació Física em compromet a donar-li èmfasi a aquests jocs tradicionals, motivant als alumnes a practicar-los i per descomptat ensenyar gran cuantitat de jocs que de segur que no coneixien i els encantaran.

Però no és la tecnología l’únic obstacle. Actualment els esports moderns de massa han ocupat la importància dels esports tradicionals. El que més visualització té és el futbol, ja siga a la televisió o als estadis de joc, fins arribar al punt comercial de convertir el futbol en un esport de pagament.

Principalment a l’escola l’Educació Física s’ha de basar en una educació que ajude a cada alumne a desarrollar les seues capacitats motrius, tenint en compte a desarrollar l’àmbit físic/mental, social i afectiu, i que millor manera de fer-ho que inculcant-los els jocs tradicionals com la pilota valenciana, les xapes… El meu objectiu serà desarrollar totes aquestes habilitats a través dels jocs tradicionals. Hi ha que animar els nostres alumnes perquè ells són el futur, i són els qui han de recuperar les tradicions dels jocs.

A continuació veureu un video de pilota valenciana, activitat lúdica esencial dels nostres avantpassats, en el qual vull transmitir que amb molt poc material i tan sols el carrer es pot practicar esport i passar-ho d’allò més bé!





4 comentarios:

  1. En cuanto a esta entrada, me ha gustado ya que el punto de vista de Maria y el mío son muy similares. A pesar de recoger la información necesaria en poco más de 2 párrafos, pienso que se podría dar más información sobre las causas/consecuencias de de la perdida de los juegos tradicionales en las nuevas generaciones.
    A pesar de ello, creo de forma concisa, Maria trasmite su reflexión sobre este tema y estoy de acuerdo con ella.
    Le pongo un 8,5.

    ResponderEliminar
  2. Esta entrada me ha gustado mucho, veo que María piensa igual que yo en cuanto a los juegos tradicionales.
    El texto es quizás de los más cortos de su blog pero la organización del texto es ordenado y organizado, además se puede leer de forma clara y fácil, la lectura es muy fluida. Como he dicho antes pensamos muy parecido y estoy de acuerdo con su reflexión.
    Le pongo un 9.

    ResponderEliminar
  3. En aquesta entrada m'agrada l'utilització de la informació justa per plantejar i posar en contexte el tema, ja que al meu entendre allò més important és la reflexió personal de cada individu dins de la progressió temporal i tecnològica que s'ha produït a la nostra societat.
    Si parlem de la reflexió, és clara i concisa, això ajuda a la comprensió dels pensaments personals, per tot això la nota és un 10.

    ResponderEliminar
  4. Bona vesprada María, aquesta entrada reflexiona sobre l'evolució dels jocs tradicionals respecte a les noves societats tecnològiques des de una perspectiva molt propera ja que María ha tocat de molt prop la pilota valenciana al seu poble.
    Pense que la informació y opinió que es mostren son molt clares.
    Nota: 9

    ResponderEliminar